Sola Lufthavn Avganger

marlifelinto.com

Søkertall Høyere Utdanning 2019

Wednesday, 12-May-21 10:32:16 UTC
  1. Søkertall høyre utdanning 2019 football
  2. Søkertall høyere utdanning 2019 aftenposten

Spesielt innen lærerutdanningen for er det et enormt behov for flere lærere, men her går søkningen nedover til tross for lærernorm, flere studieplasser og tiltak for å rekruttere, sier lederen i Pedagogstudentene til VG. Nedgang i sykepleierstudiet Etter åtte år med oppgang er det i 2019 færre som søker seg til sykepleierstudiet. Nedgangen er på over 18 prosent. Nybø mener nedgangen skyldes innføringen av karakterkrav i matematikk og norsk for å komme inn på studiet. – Tidligere har vi gjort det samme på lærerutdanningene, og erfaringene er at søkertallene får en dupp når kravene til karakterer skjerpes, men at de ganske raskt øker igjen, sier Nybø. Sykepleierforbundet har vært pådriver for at regjeringen skulle innføre disse kravene og forbundsleder Eli Gunhild By sier nedgangen var ventet. Men hun understreker at det er viktig at søkertallene tar seg opp igjen. – 18 prosent er et høyt tall. Det er stor sykepleiermangel og et enormt behov for sykepleiere i årene framover, sier Bye til NTB.

Søkertall høyre utdanning 2019 football

– For å klare det må det ikke bare tilbys en studieplass, men det må være klar satsing på studentøkonomi, flere studentboliger, kvalitet i utdanningen og et godt faglig og sosialt miljø, sier Øien. Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

De unngår å skrive noe om prosentvis endring fra 2019 til 2020 i pressemeldingen, men statistikkene til Samordna opptak viser at universitetet hadde en økning på 144 søkere, eller 0, 85 prosent, fra 2019 til 2020. NMBU: Nedgang i fjor, oppgang i år Etter å ha hatt en nedgang i antall søkere fra 2018 til 2019 viser tallene fra Samordna opptak at Norges miljø- og biovitenskapelige universitet(NMBU) har en økning på 9, 3 prosent i antall søkere. - Det er veldig gledelig at søkningen til NMBU øker. Den generelle økningen i søkertallene vi ser nå i Samordna opptak til UH-sektoren kan nok i noen grad tilskrives den spesielle situasjonen vi er i nå, men samtidig viser det potensialet vi har i å tilby fleksible utdanninger for omstilling og læring hele livet. Dette mulighetsrommet bør vi utnytte i årene framover, sier Solve Sæbø, prorektor for utdanning ved NMBU i en pressemelding. Der er det spesielt økologi og naturforvaltning, plantevitenskap og skogfag som opplever økt antall søkere. - Jeg tror at NMBUs omdømme som bærekraftsuniversitet og tydelig fokus på blant annet trygg og sunn mat appellerer til miljø- og naturbevisste ungdommer.

  1. Søkertall høyre utdanning 2019 online
  2. Oppskrift på amerikanske pannekaker - Dagbladet
  3. Søkertall høyere utdanning 2010 qui me suit
  4. Magnus Carlsen er verdensmester i hurtigsjakk: – Virkelig, virkelig deilig
  5. Søkertall høyere utdanning 2012 relatif
  6. Nissene over skog og hei episode 1
  7. Nedgang i antall søkere til høyere utdanning

Søkertall høyere utdanning 2019 aftenposten

Nyhet | Dato: 25. 04. 2019 | Kunnskapsdepartementet Rettsvitenskap, siviløkonom og politi topper i år listen over de mest populære utdanningene, viser tall fra Samordna opptak. var det søknadsfrist for de som vil begynne på høyere utdanning til høsten. I år er rettsvitenskap ved Universitet i Bergen det studiet flest har som førstevalg, etterfulgt av siviløkonomutdanningen ved NHH. Se hele listen med de 30 mest populære studiene under. Totalt har 138 732 personer søkt høyere utdanning. Det er en nedgang på 2, 3 prosent sammenliknet med i fjor. Tallene for 2019 viser likevel at det fortsatt er god søking til høyere utdanning. Utdanningsområdene med den største prosentvise nedgangen er språk (-10, 1%) og reiseliv (-10, 4%). Land- og havbruk (7, 5%) og informasjonsteknologi (6, 3%) har den største prosentvise økningen av søkere. Les mer på Samordna opptak − Det er veldig bra at mange ønsker å ta høyere utdanning i Norge. Klimaendringer og teknologi i rask utvikling gjør at vi må omstille oss.

Vi skal ikke se bort fra at krisen vi er inne i nå også har bidratt til økt bevissthet blant de unge omkring disse spørsmålene, sier Sæbø. UiA: Ønsker flere søkere til ingeniør - Vi har vært ekstra spente på søkertallene i år på grunn av koronasituasjonen. Vi ser en forventet økning i totalt antall søkere og en økning i søkertall til både sykepleie og bioingeniør, som begge er direkte relatert til den aktuelle situasjonen, sier studiedirektør Greta Hilding ved Universitetet i Agder(UiA) i en pressemelding. De følger tendensen til resten av landet med et økt antall søkere til helse- og samfunnsfagene. Totalt hadde universitetet 21. 948 søkere i år, en økning på snaut fem prosent. - Vi opprettholder god søkning til store fagområder som lærerutdanninger, helse- og sosialutdanninger og økonomiutdanninger, men vi hadde ønsket oss bedre søkning til flere av ingeniørutdanningene, sier studiedirektøren. USN: Økt masteretterspørsel Med sine 26. 130 søkere har Universitetet i Sørøst-Norge(USN) en økning på i underkant av tre prosent fra 2019, og mens kollegene i Agder opplever en nedgang i søkere til ingeniørstudiene kan USN skilte med 8, 3 prosent flere ingeniørsøkere.

Selv om søkertallene til NTNU er lavere enn i fjor, er de fortsatt 3 prosent høyere enn i 2017. Vi har i gjennomsnitt 2, 6 førstevalgssøkere per studieplass ved NTNU og gjennomgående skarp konkurranse om å komme inn på studieprogrammene. Oppgang for sivilingeniørstudiene Noen viktige tendenser for årets søkertall til NTNU er: Flere søker femårige masterprogram innen teknologi (sivilingeniør). Etter en nedgang i søkingen til sivilingeniørstudiene fra 2015 til 2017 begynte pilen å peke oppover igjen i fjor. Denne trenden fortsetter i år. Hele to av tre som søker studier innen teknologifagene, søker på de femårige studieløpene for å bli sivilingeniør eller sivilarkitekt. Flere søker studier i informasjonsteknologi, en trend vi har hatt over flere år. Økningen gjelder nasjonalt, men er betydelig sterkere ved NTNU. Færre søker på treårige ingeniørstudier i år, men sett over de siste fem årene har NTNU hatt vekst for treårige ingeniørstudier. Nasjonalt har det vært nedgang i samme periode. Karakterkrav gir lavere søkning til sykepleie Færre søker seg til sykepleie enn i fjor, både nasjonalt og ved NTNU.

Omstillingen har gjort at det som nå kalles energiutdanningene øker med 32 prosent i antall søkere tilbachelor- og femårige masterutdanninger, samt 15 prosent til de toårige masterutdanningen i det internasjonale opptaket. Samtidig faller antallet søkere til toårige masterutdanninger i det nasjonale opptaket med 25 prosent. I likhet med flere andre er det også i Stavanger mange som vil studere helse og økonomi. I år som i fjor er det sykepleierutdanningen som topper søkerlistene i Stavanger. – De siste månedene er det blitt enda tydeligere hvor viktige helseyrkene er for samfunnet. Det er bra at mange ønsker å utdanne seg innenfor omsorg og helse, sier Fitjar. Nord universitet: - Et år utenom det vanlige – Søkertallene for 2020 må ses i sammenheng med at 2019 var et år utenom det vanlige for universitetet, med flere store saker som krevde mye arbeid i organisasjonen og som også har blitt mye diskutert i media, sier Levi Gårseth-Nesbakk, prorektor for utdanning ved Nord universitet i en pressemelding.