Sola Lufthavn Avganger

marlifelinto.com

Dødsulykker I Trafikken

Wednesday, 12-May-21 10:06:37 UTC
  1. Dødsulykker i trafikken thailand
  2. Dødsulykker i trafikken
  3. Dødsulykker i trafikken europa

Vi har også bedre veinett enn tidligere, sier Grønli. Og selv om færre dør i trafikken, ser Grønli ingen grunn til å redusere antallet kontroller. – Den menneskelige faktoren er en viktig årsak til at vi har ulykker i dag. Det er sjåfører som tar større sjanser, sjåfører som kjører fortere, og sjåfører som kjører med promille. Vi vet også at ulovlig mobilbruk er et økende problem som forårsaker mange påkjørsler bakfra. Og så er trafikkbildet i Oslo blitt mer komplisert med stadig flere syklister og elsparkesyklister. Det er viktig at vi er til stede for å forebygge ulykker, sier Grønli. Veidirektør Ingrid Dahl Hovland er glad for rekordlave tall i internasjonal sammenheng. – Men dette er ingen hvilepute. Hver alvorlige ulykke er én for mange. Kampen mot trafikkdøden og alvorlig skadede i trafikken fortsetter med uforminsket styrke, sier hun. Les også Regjeringen finter ut veimotstanderne i Oslo: Bevilger penger til ny E18 vestover Fra 101 til null drepte barn På landsbasis har antall omkomne i trafikken hatt en positiv trend siden toppåret 1970 da 560 ble drept på veiene.

Dødsulykker i trafikken thailand

  1. Hvordan lage pdf fil
  2. Jumpers knee – hopperkne | Nimi Oslo - Norsk idrettsmedisinsk institutt
  3. Ledningsstyrt gravemaskin for barn fra Dickie Toys
  4. Fine ord på speilet
  5. Se filmer gratis på nett uten registrering
  6. Essay om reise
  7. Håvard blekastad almås
  8. Trafikkulykker, Dødsulykker | Dette er verdens farligste land å kjøre bil i
  9. Coralife luft
  10. Dødsulykker i trafikken europa
  11. Dødsulykker i trafikken 2020
  12. Dødsulykker i trafikken

Dødsulykker i trafikken

Trafikkulykker er den største årsaken til dødsfall blant barn og unge i alderen 5-29 år. Hvert år skjer det hundretusenvis trafikkulykker verden over. I 2018 døde 1, 35 millioner mennesker som følge av skader de pådro seg i en ulykke langs veien, det viser en rapport fra desember gjort av Verdens helseorganisasjon (WHO). Ifølge rapporten er trafikkulykker den største årsaken til dødsfall blant barn og unge i alderen 5-29 år. Global Road Safety Week markeres 6. -12. mai hvert år, og setter fokus på trafikksikkerhet verden over. Årets tema er #SpeakUp, som oppfordrer mennesker til å sette krav om sterkt lederskap for trafikksikkerhet. Les også India er farligst Byrået JBH North har laget en infografikk over de ti farligste landene å kjøre bil i, basert på rapporten fra WHO. India ligger på en klar førsteplass med 150. 000 dødsulykker årlig. Kina ligger på andreplass med 58. 000, og Brasil på tredje med 38. 651. Det er ingen land i Europa som ligger på topp ti-listen over de farligste landene.

Dødsulykker i trafikken europa

Skoler som får en hjertesone, gjennomfører i samarbeid med kommunen små og store tiltak for å gjøre skoleveien tryggere. Bystyret har vedtatt at det skal lages hjertesoner rundt alle grunnskoler i Oslo. – Betyr det at det er byrådets politikk som har ført til færre dødsulykker i Oslo? – Vi kan ikke slå fast at det er hele grunnen, men noen av tiltakene kan ha bidratt til det. Les også Oslo før: I 1960 ble bilsalget frigitt. Det endret byen. Flere og bedre sykkelveier i Oslo er blant tiltakene som kan ha bidratt til færre dødsulykker i trafikken. Stein Bjørge Mindre gjennomgangstrafikk Forsker Rune Elvik ved Transportøkonomisk institutt (TØI) står bak en rekke rapporter og vitenskapelige artikler om transport, trafikksikkerhet og folks adferd på vei. Også han sier at lavere fartsgrenser er en av hovedårsakene til at færre dør i trafikken i Oslo. – Det er flere faktorer som har bidratt til at tallet har gått ned både i Oslo og ellers i landet. Lavere fartsgrenser i bebyggelsen og mindre gjennomgangstrafikk i boligområdene er noen av årsakene til dette i Oslo.

Land med lav inntekt har ifølge dataene fra WHO kun én prosent av verdens kjøretøy, men står for 13 prosent av dødsulykkene. Libya, Island og Jordan har flest bilulykker, mens Den dominikanske republikk, Nederland og Malawi har flest ulykker der syklister er involvert. WHO har laget en nettside som viser hvor ofte noen dør som følge av en trafikkulykke, basert på rapporten for 2018. Ifølge den dør det et menneske hvert 23. sekund, 3. 700 om dagen. Antall dødsulykker øker i Norge Også i Norge ser man en økning av antall mennesker som har omkommet i trafikken. I april mistet 14 personer livet i trafikken, det er det høyeste antallet omkomne i april måned siden 2009. Så langt i 2019 har 31 mennesker omkommet i trafikken i Norge. Det er sju flere enn på samme tidspunkt i fjor. - Utviklingen går i feil retning, og selv om de siste to årene ga en solid nedgang i antall personer som mistet livet i trafikken, trenger vi å se at den positive trenden fortsetter i årene som kommer dersom vi skal nå de nasjonale målene.

  1. Båt
  2. Røyken og hurum lensmannskontor
  3. Billig reise til amsterdam
  4. Mobilselskap i norme iso 9001